30KUUB

nomadische ruimte voor ontwerp

STROOP – route LEEGSTAND & DE STAD

stroop-marktstraat1
4 KM Marktstraat 

Stroop is opgericht in mei 2013 en is ontstaan vanuit een wild idee waar een stroopwafelijzer, leegstaand vastgoed en de (meer)waarde van een ontmoetingsplek de basisingrediënten voor zijn.
Het is het bedrijf van Rutger Wirtz en Marjolein Dekker; twee architecten die leegstand niet zien als probleem, maar als kans. Met Stroop laten ze de potentie zien van verlaten plekken en de liefde terug winnen: voor stad, buurt en gebouw.

Op dit moment is Stroop gehuisvest in een pand aan de Mathenesserweg 21b.

kaart_leegstand
Op de route LEEGSTAND & DE STAD nemen ze je mee door 4 kilometer winkelstraat in het centrum van Rotterdam. Van de Mathenesserweg, via de Westersingel naar de Schiekade. Deze belangrijke ader van oost naar west kenmerkt zich door haar interessante winkelvoorraad, maar ook door veel leegstand. Om precies te zijn: voor elke ondernemer in De Markthal is er een leeg pand beschikbaar. Gek idee niet? Stel je voor dat we ze allemaal op deze route hadden gehad… Wat een entree voor je stad!

De 30KUUB route LEEGSTAND & DE STAD gaat langs een reeks (leegstaande /potentiële) winkelplekken en vertrekt vanaf het bureaus van de locatie van STROOP (nadat vanaf 17.00 vertrokken is bij STUDIO 1:1).
Op 21 november vindt de feestelijke opening plaats, de route kan daarna gedurende een maand gereden/gewandeld worden.

Zie ook de duo-route van STUDIO 1:1
Opening- en adresgegevens hier.

Comments are closed.