30KUUB

nomadische ruimte voor ontwerp

30KUUB NOMADISCH, met STUDIO 1:1 en STROOP

nomadisch

(Detournement van) Psychogeografische kaart van Parijs / Guy Debord

Sinds februari 2013 heeft GROOS/Schieblock 30M3 ruimte geboden voor ontwerp onder de naam 30KUUB. Daar is afgelopen zomer een einde aan gekomen. Het heeft even geduurd om nieuwe ruimte te vinden, maar de oplossing is nu daar: 30KUUB wordt nomadisch. Vanaf nu zal de ruimte zich telkens op een nieuwe plek bevinden. Alle overige uitgangspunten; een vrije ruimte van 10m2 (3 meter hoog, dus 30kuub) waar ontwerpers de ruimte wordt gegeven om eigen werk of fascinaties uit te leven, op (almost) No-Budget basis en de samenwerking met AIR blijven gehandhaafd.

De eerste aflevering van de nomadische versie van 30KUUB is een speciale, feestelijke en uitgebreide. Twee ontwerpbureaus STUDIO 1:1 en STROOP delen de ruimte, werken samen op twee locaties (ieder 15 kuub dus) en brengen een onderlinge ruimtelijke en inhoudelijke verbinding aan tussen de beide werkplekken.
De twee locaties worden verbonden door twee bijzondere fietsroutes. STUDIO 1:1 en STROOP laten ons gezamenlijk al fietsend hun kijk op stedelijke opgaven aan den lijve en op locatie ervaren. Ga met Studio 1:1 en STROOP op reis door de stad en ontdek de mogelijkheden en oplossingen die zij voor de stad zien.

kaart-sportSTUDIO 1:1 gaat met de route SPORT & DE STAD langs verloren gebouwen en sportplekken in de stad. Hiermee laten zij, door middel van het project Sport-Stadhuis, zien op welke manier Rotterdam sportieve eigenheid kan geven aan de openbare ruimte.
Hier Meer!

 

kaart_leegstand

STROOP neemt je mee door 4 kilometer winkelstraat in het centrum van Rotterdam en stipt de leegstaande panden aan. Je zou er de hele Markthal in kwijt kunnen… Een gedachte-experiment over LEEGSTAND & DE STAD.
Hier Meer!

 

Reserveer nu in de agenda: de feestelijke opening van deze dubbele, nomadische presentatie op vrijdag 21 November. We starten om ca 17.oo uur bij Studio 1:1 om gezamenlijk de route sport & de stad te fietsen naar STROOP.
Bij STROOP pauzeren we met een drankje en een speciale 30KUUB-STROOPwafel om daarna weer terug te fietsen via route leegstand & de stad.

Neem je fiets mee (geen fiets, geen nood, we zorgen voor een beperkt aantal fietsen, maar zo lang de voorraad strekt).
Halverwege aanhaken kan (maar dan mis je natuurlijk wel van alles)

NB: Het is handig om te weten hoeveel 30KUUB-STROOPwafels STROOP moet bakken, dus meldt je aan op de website van AIR (onder aan de pagina)

Adressen:
Studio 1:1; Schiekade 986 (de start tegenover de ‘oude’ locatie in Groos)
STROOP: Mathenesserweg 21B (het halfweg station, een stukje fietsen dus)
Meer info
30KUUB: www.30kuub.nl
STUDIO 1:1 www.studio1op1.nl
STROOP www.strooprotterdam.com
AIR www.airfoundation.nl

 

Comments are closed.